Componist

Musical & Muziektheater

 

Zaad van Satan

Musical voor 7 solisten, koor en harmonieorkest Zaad van Satan is een Vlaamse musical, met een verhaal dat zich afspeelt in de Middeleeuwen. Elisabeth en haar dochter komen in de problemen, nadat ze beschuldigd worden van hekserij door de jaloerse Anna. Ciske en Pierke zijn 2 dorpsidioten die het verhaal nog wat meer aanwakkeren wanneer hun lammetje plots dood is. Elisabeth en Kathelijne worden hiervoor met de vinger gewezen. Kathelijne wordt uiteindelijk voor de publieke en kerkelijke rechtbank gedaagd en wordt beschuldigd van hekserij. Thomas, die zich verloofde met Anna, is meer verliefd op Kathelijne. Hij doet er alles aan om haar te beschermen. Elisabeth is dan weer zwanger en krijgt uiteindelijk een miskraam. Zij zou immers zwanger zijn van Satan. Kathelijne wordt ter dood veroordeeld, maar het verhaal krijgt nog een verassende wending…

Zaad Van Satan affiche

De voorstelling werd voor het eerst opgevoerd in het unieke kader van het kasteelpark Altena in Kruibeke. De opvoeringen lokten in totaal meer dan 10.000 toeschouwers. Na de première volgde er heel wat buitenlandse interesse, waardoor de musical ondertussen al met succes werd opgevoerd in Nederland, Duitsland, Italië en Japan. Van de musical verscheen dan ook een suite voor orkest, Saga Candida, en een concertante versie voor solisten, koor en harmonieorkest.

ZaadVanSatan 1ZaadVanSatan 3ZaadVanSatan 2

 

Meisje Regenboog

Kindermusical

Deze poëtische muziektheatervoorstelling vertelt het verhaal van de herdersjongen Pedro die het schapen hoeden beu is, en naar de stad trekt om rijk te worden. Een storm vernielt al zijn bezittingen, waardoor hij gaat zwerven op zoek naar de regenboog die hij in zijn droom zag. Hij ontmoet een beeldschoon meisje die ontvoerd wordt door 3 boze wolken, bevrijdt haar en ontdekt de diepere waarde der dingen.

Meisje Regenboog werd geschreven voor eenstemmige zang (kinderen en/of jongeren) met begeleiding van dwarsfluit, klarinet, piano, basgitaar en percussie. Het geheel bestaat uit 8 liederen die uitgevoerd kunnen worden  met een verteller of gespeeld kunnen worden als onderdeel van een volledige musical.

 

De Jongen van Zee

Muziektheatervoorstelling voor 2 acteurs en saxofoonkwartet

‘De Jongen Van Zee’ is een sprookje over een drukbezette vader die het moeilijk heeft om vlot met zijn zoon om te gaan. De kleine jongen ontglipt af en toe het harde regime door de tijd te doen vliegen en gekke dingen te dromen. Een verhaal over het onvermogen om te communiceren, over opvoeden, over de relatie tussen vaders en hun zonen.

Deze voorstelling werd gecreëerd door theatercollectief De Zeepcompagnie, begeleid door het kwartet Sax-Appeal. De hoogtepunten van de muziek werden gebundeld in een suite, getiteld “Seaside Suite”.